Boekenkast op maat

Wand vol boeken

Ontwerp jouw boekenkast op maat

Een boekenkast is zoveel meer dan alleen een opbergplek voor boeken en andere spullen. De boekenkast zorgt voor sfeer in een ruimte, zoals de woonkamer en studeerkamer.

Met een boekenkast op maat zorg je ervoor dat de kast helemaal past bij je interieur en wensen. Vakken voor boeken op de plek waar jij ze wilt, opbergruimte met kastdeuren, verlichting voor je waardevolle verzamelobjecten. Ben je in gedachten al bij die perfecte boekenkast? Bij Kastvisie bouwen wij die kast op maat.

Haal alles uit de kast

Bij Kastvisie hebben we voor alle wensen een kast op maat! Er zijn oneindig veel mogelijkheden om de perfecte boekenkast samen te stellen. Ga je voor een moderne boekenkast? Of een klassieke boekenkast?

Wil je liever een open boekenkast of één met kastdeuren? Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat een boekenkast open is, maar dat hoeft niet. Er kunnen ook kastdeuren in de kast worden geplaatst om spullen achter op te bergen die niet zichtbaar hoeven te zijn. Of kies voor glazen kastdeuren. Die houden wel het stof tegen, maar niet het zicht op boeken of andere waardevolle spullen.   

Boekenkast op maat laten maken

Voor het maken van jouw boekenkast op maat gebruiken we de mooiste materialen van hoogwaardige kwaliteit. De kast straalt niet alleen elegantie en luxe uit, maar ook vakmanschap. Omdat we de boekenkast op maat maken, heb je keuze uit allerlei verschillende materialen, kleuren en indelingen. Zo krijgt de kast op maat een uniek design dat helemaal bij jouw woonstijl past!

Combineer de boekenkast op maat met

Twistdeuren

Creëer een opgeruimd kantoor met de twistdeuren. Verberg alle boeken, mappen en andere dingen die je niet in het zicht wilt hebben.

Glazen planken

Etaleer de mooiste spullen uit jouw huis op een plank van glas in de boekenkast. Het glas zorgt ervoor dat de spullen er echt uitspringen.

Ledverlichting

Deze verlichting wordt geïntegreerd in de kast, creëert sfeer in de woonkamer en legt de nadruk op jouw mooie decoratiestukken.

Welke dimensies kies jij?

Bij het ontwerpen van een kast op maat heb je de vrije hand bij het bepalen van de afmetingen. Ga je voor een kast die de hele wand vult? Of heb je een schuine wand waarmee we rekening moeten houden?

De hoogte

Doorgaans zijn boekenkasten tussen de 1 en de 3 meter hoog. Factoren die meespelen bij het bepalen van de hoogte zijn niet alleen esthetisch, maar ook praktisch. Wil je bijvoorbeeld nog een plant of lamp kwijt? Dan kun je beter kiezen voor een lagere kast.

De breedte

De breedte wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de kast en de ruimte die beschikbaar is. Moet er rekening gehouden worden met deuren, lichtschakelaars of andere obstakels? Omdat de boekenkast op maat wordt gemaakt, kunnen we in het ontwerp rekening houden met obstakels die de breedte van de kast beïnvloeden.

De diepte

Meestal is de diepte van een boekenkast 30 centimeter. Hoewel het gemiddelde boek 20 centimeter diep is, is het wel verstandig om een diepere boekenkast te nemen. Dit zorgt ervoor dat grotere boeken niet uitsteken, je nog spullen achter de rij boeken kunt verbergen en grotere objecten voldoende ruimte hebben.

Het kastinterieur

Het meest gangbare kastinterieur van een boekenkast zijn legplanken. Legplanken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er legplanken van glas of hout in verschillende kleuren. Combineer de verschillende legplanken voor speelsheid en wissel de plankhoogtes af.

In 3 stappen een ideale kast op maat

1. Ontwerp de ideale kast

2. Wij meten ideale kast op maat

3. Bezorgen en plaatsen kast op maat

Kast op maat met tussenwand

Jouw boekenkast een echte eyecatcher

Maak van de boekenkast een echte eyecatcher in de woonkamer. Door het grote aanbod kleuren, materialen en stijlen ontwerp jij een boekenkast die helemaal past bij jouw interieur.
In onze showroom ontwerp je niet alleen de boekenkast, maar kun je ook voorbeelden en stalen bekijken van materialen en kleuren en geven je we advies over de afmetingen en indeling.

Kast op maat donker

Een fluitje van een cent!

Na het ontwerpen van de boekenkast, hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat de plek waar de kast moet komen, leeg is. Zodra alle onderdelen compleet zijn, komt onze eigen monteur langs om de boekenkast te monteren, eventuele verlichting aan te sluiten en alles netjes af te timmeren.

Wil jij een boekenkast op maat in de woonkamer?

Kom dan langs in onze showroom voor het ontwerp van de boekenkast op maat van jouw dromen.

Volg ons ook op