Elementor #4766

Achter de deuren: kastinterieur

Achter de schuifdeuren of twistdeuren is een eindeloze reeks aan kastinterieurs mogelijk. Kies voor legplanken en wissel dit af met hanggedeeltes. Voeg lades toe voor een opgeruimd gevoel en kies uit talloze accessoires om jouw kastinterieur zo praktisch mogelijk te maken.

Leg- en hangruimte

Een praktisch kastinterieur bestaat onder andere uit planken en stangen.

Kast lades

Lades zijn uitermate geschikt om spullen uit het zicht op te bergen.

Kast accessoires

Spiegels, schoenenrekken en verlichting geven extra luxe aan het kastinterieur.

Kastverlichting

Verlichting is een verrijking van ieder kastinterieur.

Deurgrepen

Deurgrepen zijn er in verschillende stijlen en maken de kast helemaal af.

Leg- en hangruimte

Iedere kast heeft andere functies en dus een ander kastinterieur. De meeste kledingkasten en inloopkasten rust je uit met legplanken en hanggedeeltes. Door dit af te wisselen, creëer je een functioneel kastinterieur. Bij hoge kasten bieden garderobeliften een uitkomst. Deze haal je naar beneden als je iets wilt pakken en duw je weer omhoog als je klaar bent.

Maar niet alleen kledingkasten richt je in met legplanken. Ook boekenkasten, wandkasten en opbergkasten hebben een kastinterieur met legplanken. Kies uit houten planken in dezelfde kleur als de buitenkant of ga voor glas om jouw mooie decoratie extra op te laten vallen.

Wissel af met verschillende hoogtes tussen de planken voor een speels effect in het kastinterieur en voor verschil in ruimte voor bijvoorbeeld boeken, stapels kleding en vazen.

Ook de diepte van de vakken in het kastinterieur kan verschillen per doeleinde. Voor een kast met wasmachine is meer diepte nodig dan voor boeken. Daarom zijn er verschillende dieptes mogelijk.

Kast lades

Lades zijn erg praktisch om spullen uit het zicht op te bergen. Combineer de lades met open kasten en kasten met deuren. Lades in een wandkast doen geen afbreuk aan het open effect van de kast, maar geven wel ruimte voor het opbergen van spullen. In een inloopkast zijn lades perfect voor het opbergen van ondergoed, sokken, riemen, stropdassen en andere kleine kledingstukken die je niet in het zicht wilt hebben en zo mooi bij elkaar blijven.

We hebben verschillende soorten lades. Zo hebben we bijvoorbeeld lades met binnenlades en ‘push to open’ lades. Deze hebben geen handgrepen, maar gaan open door ze licht in te drukken. Perfect voor een strakke uitstraling en om deuren dicht tegen het kastinterieur te plaatsen.

Voor de lades hebben wij een ruim assortiment grepen in allerlei verschillende stijlen.

Kast accessoires

Om jouw kastinterieur helemaal naar wens in te richten, is iedere kast te verrijken met accessoires. 

Uittrekbare stangen zijn geschikt voor in kledingkasten, inloopkasten en ook voor opbergkasten om jassen aan op te hangen. Ook schoenenrekken zie je vaak terug in deze kasten. Bij ons is het mogelijk om een schoenenrek op maat te laten maken voor bijvoorbeeld een collectie stiletto’s. 

En natuurlijk is niets handiger dan een spiegel in de kast. Onze kastdeuren bieden de mogelijkheid voor het integreren van een spiegel, maar als je de spiegel niet altijd wilt zien biedt een uittrekbare spiegel een uitkomst.

Voorbeelden

Kast verlichting

Verlichting is een verrijking van ieder kastinterieur. Het is ook mogelijk om verlichting aan de buitenkant van de kast te monteren. Dit is uitermate geschikt bij kasten in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer die je afsluit met deuren. De verlichting dient dan ook als sfeermaker in de ruimte en bedien je met een knop, afstandsbediening of automatisch via een bewegingssensor.

In open kasten zoals wandkasten en inloopkasten geeft ingefreesde ledverlichting een luxe uitstraling.

Deurgrepen

Voor het openen van de schuifdeuren en twistdeuren hebben we bij Kastvisie een divers aanbod deurgrepen. Deurgrepen maken de kast af en bepalen mede de stijl van de kast. Daarom bestaat ons diverse aanbod uit deurgrepen van klassiek tot modern en industrieel tot strak.

In 3 stappen een ideale kast op maat

1. Ontwerpen ideale kast op maat

2. Meten ideale kast op maat

3. Bezorgen en plaatsen kast op maat

Volg ons ook op

Kastvisie-Logo

Kasten