Kasten op maat

Kasten op maat als opbergkast met barndeuren

Kasten op maat laten ontwerpen?

Een kast op maat, oftewel een kast die helemaal is gemaakt op basis van jouw persoonlijke wensen.

Wanneer je een kast op maat laat maken creëer je ruimte, gemak en een luxe uitstraling. Je kan met een maatwerk kast tegenwoordig vele kanten op. Je kan kasten laten monteren in je woonkamer zoals een tv-meubel of boekenkast, een kledingkast in de slaapkamer of een opbergkast in de bijkeuken.  

Wanneer je net dat stapje extra gaat en een wow-effect wilt creëren kan je kijken naar een luxe inloopkast, oftewel een walk-in-closet.

De voordelen van een kast op maat

Past in elke ruimte

De ruimten van een woning komen in verschillende maten, een standaard kast zal voor jouw ruimte niet altijd passen. Wanneer je bijvoorbeeld een schuine wand hebt in je slaapkamer waar je toch een kast wilt hebben. Met een kast op maat kan je daar rekening mee houden. 

Eigen kast indeling

Met een kast op maat kan je de indeling volledig zelf bepalen. Wanneer je dus een je riemen, stropdassen, sokken, schoenen allemaal georganiseerd wilt hebben, kan dit met je kast op maat. 

Past in elk interieur

Je hebt waarschijnlijk al een volledig interieur staan. Met een maatwerk kast heb je de mogelijkheid om alle kasten op je huidige interieur aan te laten sluiten. Je hebt complete vrijheid in materiaal soort en afwerking waardoor de kast perfect past bij jouw stijl.

Stappen plan voor jouw maatwerk kast

Stap 1: Kies je type kast: wat wil je erin doen?

Elke kast heeft een functie, maak voor je zelf eerst de keuze in welke kamer je de kast wilt hebben. Wanneer je een kast wilt hebben voor kleding kan je kiezen voor bijvoorbeeld een inloop kast op maat. Of een kast om al je rommel op te ruimen, je tv in te plaatsen of zelf je aquarium. Of gewoon een mooie wandkast, waarin je al je decoratie in kan presenteren. Na het beantwoorden van deze vraag kan je naar stap 2.

Stap 2: Wat worden de afmetingen van de kast?

Wanneer je veel kleding hebt en een extra kamer beschikbaar hebt, kies dan voor een ruime inloopkast op maat. Wanneer je deze kamer niet over hebt kan je een kledingkast laten maken die op je eigen slaapkamer past. Je hebt dan een mogelijkheid voor een kast met schuifdeuren om ruimte te besparen. Wanneer je weinig ruimte over hebt, zou je ook kunnen kiezen voor een inbouwkast op maat, wel zo praktisch. Uiteraard meten wij de kast voor je op zodat alles precies past.

Stap 3: Kies je gewenste materiaal

Bij een kast op maat kan je uit vele soorten materialen kiezen. Dit valt volledig aan te passen op jouw interieur, denk bijvoorbeeld aan kunststof, glas, hout, mdf en metaal. Je kan ook denken aan spiegeldeuren, kledingroedes of ladegeleiders. 

We beginnen altijd met een de keuze voor een buitenkant, welke kleur en materialen gaan we gebruiken. Je kan per ruimte een keuze maken.

Stap 4: Kies je kast indeling

Het kiezen van het interieur, ook wel de indeling van je kast. Het aantal lades, de vakjes, de hangers, een open ruimte misschien. Wil je graag verlichting? Als spotje of wanneer er een deur op gaat?

Samen puzzelen we de meest geschikte kast in elkaar en zorgen wij dat deze kast precies aan jouw wensen voldoet.

Verrassende ideeën voor kasten op maat

De adviseurs van Kastvisie Tynaarlo (Drenthe) hebben ruime ervaring met het ontwerpen van kasten op maat. Ze komen dan ook vaak met leuke oplossingen voor jouw wensen. Wanneer we een kast gaan samenstellen blijven jouw ideeën de belangrijkste uitgangspunt. Je kunt daarom ook een aantal vragen verwachten, die nodig zijn om de perfecte kast op maat voor jou samen te stellen.

Samen kom je tot een unieke kast op maat!

Meer weten over kasten op maat?

Kledingkasten

Een kledingkast die voldoet aan jouw wensen. Jij beslist over de hangruimte, de legplanken, de lades, de schoenenplank en welke type deuren.

Boekenkasten

Voor alle liefhebbers van lezen. De mooiste boekenkasten op maat passend bij het interieur en voorzien van alle gemakken.

Opbergkasten

Bij Kastvisie hebben we de oplossing voor jouw opbergproblemen. Creëer een opbergruimte waarmee je nooit meer rommel hebt.

Wandmeubels

Een mooie plek voor de tv en de boeken. Een wandmeubel op maat is multifunctioneel. En druk een unieke stempel op de woonkamer met een dressoir op maat.

Inloopkasten

Laat je dromen uitkomen met een inloopkast helemaal ingericht zoals jij dat wilt. Je krijgt een unieke kast op maat met luxe uitstraling zoals jij die voor ogen hebt.

In 3 stappen ideale kasten op maat

1. Ontwerp de ideale kast

2. Wij meten ideale kast op maat

3. Bezorgen en plaatsen kast op maat

Wil jij een kast op maat van je dromen?

Kom langs in onze showroom in Tynaarlo voor de perfecte kast op maat.

Volg ons ook op

De prijzen voor een kast op maat zijn erg uiteenlopend. De kosten worden bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte, kleuren, accessoires en het kastinterieur. In ons tekenprogramma kun je direct zien wat de kosten zijn. Ook maken we dan een berekening voor de kosten voor het monteren.

Als de offerte akkoord is komt onze timmerman langs om de maten exact te meten. Deze service is altijd gratis!

Ja, in ons tekenprogramma kun je de kast op maat volledig zelf samenstellen. Van de kleuren van de kastdeuren tot de verlichting in de kast. Ook de hang- en legruimte en lades kun je zelf indelen. Ook de kleuren en materialen van het kastinterieur kun je zelf bepalen. Wil je glazen planken? Planken in een afwijkende kleur of juist één geheel? Alles is mogelijk.

Alle afmetingen zijn mogelijk. De kast wordt op maat gemaakt en past daardoor precies in de ruimte waar deze moet komen. Dus of je nu een ruimte van exact 3 meter hebt of 3,67, de kast past altijd! Ook is het mogelijk om een kast op maat te laten maken voor schuine wanden. We komen van tevoren graag langs om de maten op te meten, zodat we zeker weten dat we de kast op maat maken.

Je kunt alle kasten op maat bij ons laten maken. Dus of je nu een kledingkast op maat wilt of een wandkast, wij maken deze voor jou op maat! We kunnen ook kasten maken voor in de bijkeuken. Hier kan bijvoorbeeld de wasmachine in weggewerkt worden. Of ga voor een boekenkast voor in de studeerkamer.

Door alle mogelijkheden in kastindelingen, kun je kasten ontwerpen bij Kastvisie met allerlei verschillende doeleinden.

Kastvisie-Logo

Kasten