Kastinterieur

Inloopkast met kastinterieur op maat

Achter de deuren: kastinterieur

Achter de schuifdeuren of twistdeuren is een eindeloze reeks aan kastinterieurs mogelijk. Kies voor legplanken en wissel dit af met hanggedeeltes. Voeg lades toe voor een opgeruimd gevoel en kies uit talloze accessoires om jouw kastinterieur zo praktisch mogelijk te maken.

Leg- en hangruimte

Een praktisch kastinterieur bestaat onder andere uit planken en stangen.

Kast lades

Lades zijn uitermate geschikt om spullen uit het zicht op te bergen.

Kast accessoires

Spiegels, schoenenrekken en verlichting geven extra luxe aan kastinterieur.

Kastverlichting

Verlichting is een verrijking van ieder kastinterieur.

Leg- en hangruimte

Iedere kast heeft andere functies en dus een ander kastinterieur. De meeste kledingkasten en inloopkasten rust je uit met legplanken en hanggedeeltes. Door dit af te wisselen, creëer je een functioneel kastinterieur. Bij hoge kasten bieden garderobeliften een uitkomst. Deze haal je naar beneden als je iets wilt pakken en duw je weer omhoog als je klaar bent.

Maar niet alleen kledingkasten richt je in met legplanken. Ook boekenkasten, wandkasten en opbergkasten hebben een kastinterieur met legplanken. Kies uit houten planken in dezelfde kleur als de buitenkant of ga voor glas om jouw mooie decoratie extra op te laten vallen.

Wissel af met verschillende hoogtes tussen de planken voor een speels effect in het kastinterieur en voor verschil in ruimte voor bijvoorbeeld boeken, stapels kleding en vazen.

Ook de diepte van de vakken in het kastinterieur kan verschillen per doeleinde. Voor een kast met wasmachine is meer diepte nodig dan voor boeken. Daarom zijn er verschillende dieptes mogelijk.

Kast lades

Lades zijn erg praktisch om spullen uit het zicht op te bergen. Combineer de lades met open kasten en kasten met deuren. Lades in een wandkast doen geen afbreuk aan het open effect van de kast, maar geven wel ruimte voor het opbergen van spullen. In een inloopkast zijn lades perfect voor het opbergen van ondergoed, sokken, riemen, stropdassen en andere kleine kledingstukken die je niet in het zicht wilt hebben en zo mooi bij elkaar blijven.

We hebben verschillende soorten lades. Zo hebben we bijvoorbeeld lades met binnenlades en ‘push to open’ lades. Deze hebben geen handgrepen, maar gaan open door ze licht in te drukken. Perfect voor een strakke uitstraling en om deuren dicht tegen het kastinterieur te plaatsen.

Voor de lades hebben wij een ruim assortiment grepen in allerlei verschillende stijlen.

Lades in kast voor kastinterieur

Kast accessoires

Om jouw kastinterieur helemaal naar wens in te richten, is iedere kast te verrijken met accessoires. 

Uittrekbare stangen zijn geschikt voor in kledingkasten, inloopkasten en ook voor opbergkasten om jassen aan op te hangen. Ook schoenenrekken zie je vaak terug in deze kasten. Bij ons is het mogelijk om een schoenenrek op maat te laten maken voor bijvoorbeeld een collectie stiletto’s. 

En natuurlijk is niets handiger dan een spiegel in de kast. Onze kastdeuren bieden de mogelijkheid voor het integreren van een spiegel, maar als je de spiegel niet altijd wilt zien biedt een uittrekbare spiegel een uitkomst.

Voorbeelden

Kastinterieur met een uittrekbare spiegel

Kast verlichting

Verlichting is een verrijking van ieder kastinterieur. Het is ook mogelijk om verlichting aan de buitenkant van de kast te monteren. Dit is uitermate geschikt bij kasten in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer die je afsluit met deuren. De verlichting dient dan ook als sfeermaker in de ruimte en bedien je met een knop, afstandsbediening of automatisch via een bewegingssensor.

In open kasten zoals wandkasten en inloopkasten geeft ingefreesde ledverlichting een luxe uitstraling.

Handgrepen voor kasten in kastinterieur

Deurgrepen

Voor het openen van de schuifdeuren en twistdeuren hebben we bij Kastvisie een divers aanbod deurgrepen. Deurgrepen maken de kast af en bepalen mede de stijl van de kast. Daarom bestaat ons diverse aanbod uit deurgrepen van klassiek tot modern en industrieel tot strak.

In 3 stappen ideale kasten op maat

1. Ontwerp de ideale kast

2. Wij meten ideale kast op maat

3. Bezorgen en plaatsen kast op maat

Volg ons ook op

Bij Kastvisie maken wij unieke kasten. We snappen dat het lastig kan zijn om de juiste inrichting te bepalen voor een inloopkast. Daarom is het bij Kastvisie mogelijk om samen met onze kastenarchitect het ontwerp van jouw maatwerk inloopkast waarin al jouw wensen samen komen te ontwerpen. Kom langs in onze showroom in Tynaarlo waar wij jouw wensen virtueel in beeld kunnen brengen.

Wil je dingen opbergen zonder dat het rommelig wordt? Ga dan voor lades. En wil je extra licht in de ruimte? Kies dan voor kastverlichting.

Er zijn allerlei kast accessoires om je kast op maat helemaal naar wens in te richten. Zo zijn er speciale rekken voor het ophangen van broeken. De uittrekbare stang voor het ophangen van kleding is perfect om de hoogte van de kast te gebruiken, zonder dat je een krukje nodig hebt om er bij te kunnen.

Je kunt ook kiezen voor uittrekbare planken. Bijvoorbeeld voor het eenvoudig opvouwen van kleding.

Wil je ook speciale ruimte voor het opbergen van schoenen? Dan zijn er speciale uittrekbare planken voor schoenen.

Kastverlichting kan aan de buitenkant en de binnenkant van de kast worden gemonteerd. Aan de buitenkant van de kast kan de verlichting ook gebruikt worden voor het verlichten van de ruimte. Verlichting in de kast is geschikt voor het verlichten van de kast, bijvoorbeeld als de kastdeuren worden geopend.

De kastverlichting is te bedienen met een knop, afstandsbediening of automatisch met een bewegingssensor.

De verlichting is een enorme verrijking van het kastinterieur, en kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant gemonteerd worden. De verlichting kan dient als sfeermaker in de ruimte en is bedienbaar met een knop, afstandsbediening of bewegingssensor.

Wij werken uitsluitend met ledverlichting die wij infrezen in de kast. Wij hebben hiervoor gekozen om de duurzaamheid, van zowel de kast als jouw portemonnee te verbeteren.

Verlichting verrijkt het interieur van je kast. Wat uitermate geschikt is om van je kast een ware eyecatcher te maken in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer. De verlichting zal je helpen om tijdens donkere momenten beter de inhoud van je kast te kunnen zien en te vinden. Daarnaast is kastverlichting een geweldige subtiele sfeermaker voor de ruimte.

Kastvisie-Logo

Kasten